بیکاری و فقر تنها بخشی از دردهای کردستان است

بیکاری و فقر تنها بخشی از دردهای کردستان است

ساخت وبلاگ

امکانات وب

بیکاری و فقر تنها بخشی از دردهای کردستان است
روزی نیست که خبری از کشته های جاده ای خانواده‌ای را داغدار نکند.همین چند روز گذشته بود که خبرکشته شدن دانش آموزان بروجنی،تصادف دراتوبان قم،حادثه کشته شدن مسافرین درمحور یاسوج- اصفهان، کام مردم را تلخ کرد و باعث عزادارشدن مردم شد.

آمارها نشان می دهد که  در سال گذشته 20 هزار و 68 نفر در اثر تصادف فوت کرده و 800 هزار نفر نیز به انحای مختلف مجروح شده‌اند. اگر نفرات کشته شده در تصادفات رانندگی در سال گذشته را در تعداد روزهای سال تقسیم کنیم سهم هر روز از میزان تلفات رانندگی 55 کشته و 2 هزار و 100 مجروح می‌شود با این حساب در هر ساعت بیش از 2 کشته و 87 مجروح به تعداد تلفات رانندگی اضافه می‌شود. هرچند آماری رسمی از میزان تلفات سال91 گزارش نشده اما براساس گفته رییس پلیس کشور"هر5 روز به اندازه تلفات زلزله آذربایجان که درحدود 300 نفر گزارش شده، تلفات جاده ای داریم". با این حساب کشورمان بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده ای در جهان را داراست.

اما در این میان تلفات جاده در کردستان بیشتر از میانگین کشوری است و علاوه بر مرگ جوانان کردستانی تبعات اجتماعی و فرهنگی بسیاری نیز به‌دنبال داشته است. 

به گزارش «تابناک»، سالار مرادی ضمن بیان این مطلب به خبرنگار تابناک اظهار داشت، میانگین هزینه ساخت جاده در کردستان 4 برابر میانگین کشوری است و این نیازمند توجه بیشتر و اختصاص اعتبار جهت ساخت بزرگراه کرمانشاه به میاندواب که از 20 سال قبل آغاز و با وجود تلاش‌های انجام شده تا‌کنون فقط 50 درصد پیشرفت داشته و بسیاری از قطعات آن در حال حاضر تعطیل است. همچنین متوسطه اسفالت راه روستایی در کردستان 38 درصد است که این رقم با متوسط کشوری که 60 درصد است بسیار فاصله دارد.

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، همچنین در رابطه با وضعیت مسکن مهر در استان کردستان گفت: تعهد دولت محترم ساخت 30 هزار واحد مسکن مهر و مقاومسازی‌ 10 هزار واحد مسکن روستایی (با عنایت به زلزله خیز بودن استان و وجود 2 گسل فعال در منطقه) بوده است و جمعاً از 40 هزار واحد مذکور باید تا پایان سال 30 هزار واحد تحویل مردم می‌گردید ولی تا این لحظه فقط 10 هزار واحد تحویل شده است که جای سؤال دارد که c

نماینده سنندج در همین خصوص اظهار داشت: در حوزه صنعت براساس آمارهای رسمی رتبه حوزه صنعت در کردستان 28 و 29 کشوری بوده است با این وجود کمتر از 7دهم درصد اعتبارات بانکی به کردستان اختصاص پیدا کرده و از طرفی بانک‌های استان به بهانه عدم‌همخوانی منابع و مصارف تسهیلات خود را در این حوزه کاهش داده‌اند. (این همان دور تسلسلی توسعه توسعه نیافتگی است). در این رابطه اختصاص سهم اعتباری بیشتر به استان کردستان و اجرایی نمودن مصوبات شورای شرق و غرب کشور راهگشا خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد:همچنین با وجود ظرفیت‌ها و پتانسیلهای عظیم معدنی در کردستان و براساس آمار 90 درصد از حدود 300 واحد معدنی فعال در کردستان در دست بهره‌برداران غیرکردستانی بوده و عمده منابع معدنی استان بدون این‌که فراوری گردد از استان خارج می‌شود. خام‌فروشی معادن کردستان علاوه بر خارج کردن ارزش افزوده بخش معدن، باری از دوش آمار بیکاری جوانان کردستانی بر نداشته است.

مرادی با بیان اینکه  70 درصد جمعیت کردستان به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در بخش کشاورزی فعال است، تاکید کرد: کردستان با وجود دارا بودن 6 درصد اراضی قابل کشت و 7 درصد منابع آب کشور، فقط 2 درصد تولید محصولات را به‌خود اختصاص داده که این مسئله نشان از عدم‌اختصاص و مدیریت صحیح این امر دارد. چرا با وجود نیاز استان آب‌های مهار شده در برخی از حوزه‌های آبریز تا 95 درصد به خارج از استان منتقل می‌شود و حتی روستاها و مناطقی که به‌خاطر ساخت سدها دچار ویرانی و نابودی و حاشیه‌نشینی در شهرهای بزرگ شده‌اند هنوز از نعمت وجود این سدها بهره‌ای نبرده‌اند.

این عضو مجمع نمایندگان استان کردستان، اظهار داشت: چرا با وجود پیگیری‌های متعدد و تأیید این امر از سوی مسئولان مربوطه تا‌کنون در زمینه تخصیص مناسب و عادلانه آب و بازگرداندن حداقل بخشی از مدیریت سه سد مهم استان (سدهای گاوشان، تلوار و شهید کاظمی) اقدام مؤثری صورت نگرفته است.

وی در ادامه افزود: وضعیت بهداشتی و درمانی و فقر امکانات و تجهیزات پزشکی در استان کردستان به‌ویژه در سنندج به‌عنوان مرکز استان و کامیاران و دیواندره به وضوح مشاهده می‌شود. اعزام و مراجعه بیماران به استان‌های همجوار و تهران و خبرهای ناگوار از مرگ بیماران به‌دلیل ضعف شبکه بهداشت و درمانی گواه بر این مدعاست که در چند روزه گذشته مرگ مادری باردار در یکی از بیمارستان‌های سنندج و پیش از این در دیواندره اعتماد و امنیت روانی بیماران را در این حوزه زیر سؤال برده است.

وی خاطر نشان کرد: در سطح کلان و ملی کردستان دچار چند نوع محرومیت است، مثلاً براساس اصل 64قانون اساسی چرا به‌رغم جمعیت یک و نیم میلیون نفری کردستان پس از 20 سال هنوز تعداد نمایندگان استان کردستان افزایش پیدا نکرده است آیا این عدالت است؟ لذا از هیأت محترم دولت تقاضا دارم نسبت به پیشنهاد افزایش یک نماینده به مجمع نمایندگان استان کردستان اقدام نماید. ضمن آنکه وضعیت شغلی و منزلتی نمایندگان ادوار کردستان در مقایسه با سایر استان‌ها قابل قیاس نیست و جای سؤال دارد آیا صحیح است برخی از نمایندگان ادوار کردستان صرفاً در جایگاه کارشناسی و مشاوره‌ای در سطوح پایین بکار گرفته شوند؟

مرادی با بیان اینکه پیشنهادم برای بهبود وضع اقتصادی و معیشتی مردم حوزه انتخابیه این است که در مرزهای کردستان به جای انسداد و برخورد قهری با کسانی که تنها منبع معیشت و درآمدشان کول بری است باید مدیریت صحیح انجام شود، گفت:  اذعان دارم قاچاق به پایه‌های تولید داخلی آسیب می‌رساند اما اگر واقعاً هدف برخورد و ممانعت از ورود کالای قاچاق است باید با تشکیلات و باندهای درشت دانه‌ای که از لنگرگاه‌ها و دور زدن قانون اقدام به قاچاق در سطح کلان می‌کنند برخورد شود نه با کول بران ضعیف و بیچاره. این در حالی است که آمارهای ارائه شده در زمینه بیکاری تا 30 درصد است و تبعات آن طلاق و اعتیاد و.... لذا به‌نظر من لازم است که علاوه بر سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، بخش دولتی نیز وارد عرصه سرمایه‌گذاری در کردستان شود. در واقع باید پرسید که چرا نهاد و بنگاه‌های عظیم اقتصادی از جمله تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشور و... در کردستان به سرمایه‌گذاری‌های آنچنانی که در برخی استان‌های دیگر انجام شده اقدام نکرده‌اند.

هفت سین...
ما را در سایت هفت سین دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : سجاد بازدید : 921 تاريخ : پنجشنبه 10 اسفند 1391 ساعت: 14:05

خبرنامه

عضویت

نام کاربري :
رمز عبور :